ma-di-do-vr: 08.45-14.45 uur wo: 08.45-12.30 uur

Welkom in onze kleutergroep. 

In de kleutergroep vinden we het belangrijk om jonge kinderen een beredeneerd, opbrengstbewust aanbod te bieden, passend bij de leer en ontwikkelingsbehoeften van de kleuterfase, zodat zij voldoende toegerust het onderwijs in groep 3 kunnen volgen.

Maar allereerst staat voorop dat kinderen zich veilig voelen in de groep en verbonden voelen met elkaar. Daarom werken we veel met coöperatieve werkvormen waarbij kinderen volop interactie hebben met elkaar. Samen met de kinderen worden afspraken gemaakt die zij belangrijk vinden om een fijne groep te zijn. We doen veel groepsvormende activiteiten om elkaar beter te leren kennen.

We werken aan de hand van thema’s die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Hierbij creëren we samen met de kinderen een zo rijk en aantrekkelijk mogelijke leeromgeving. Kinderen krijgen binnen dit thema en in deze omgeving volop de kans om te ontdekken, ervaren en verwonderen. Waarbij we als leerkrachten sturen binnen het thema zodat er voldoende aandacht is voor creatieve ontwikkeling, muzikale activiteiten, lichamelijke beweging en niet te vergeten de uitstapjes. Hiermee streven we ernaar om de wereld dichter bij de kinderen te brengen. 

Kom gerust eens kijken en ervaren hoe zo’n thema eruit ziet bij ons in de kleutergroep en laat je verrassen.   

Juf Noortje en juf Marleen

Een kijkje in de andere groepen:

Groep 3-4

Groep 4-5

Groep 6-7

Groep 8

Prisma groep