Groep 3-4

Groep 3 is een ontzettend leuk jaar, waarin veel gebeurt. Elke dag leren de kinderen weer iets nieuws!

Omdat de kinderen in groep 3 nog vrij jong zijn en veel behoefte hebben aan beweging, bieden wij de lesstof van lezen, rekenen, spelling en schrijven gevarieerd aan. Dit doen wij bijvoorbeeld in circuitvorm, dit sluit aan bij de werkwijze vanuit de kleutergroepen.

Het leren lezen staat centraal, en daarbij natuurlijk het plezier in lezen. Spelenderwijs zijn we door de dag heen meerdere momenten met lezen bezig. Het lezen van de letters is gekoppeld aan het leren schrijven van de letters.

Met rekenen werken we dit jaar toe naar het vlot kunnen rekenen tot 20. Daarnaast is er veel ruimte voor spel.  We vinden het belangrijk dat we op een fijne manier met elkaar omgaan. Hier hebben we samen met de klas afspraken over gemaakt. Samen zijn we groep 3: we helpen elkaar, en spelen en werken graag samen.

’s Morgens werken de leerlingen van groep 4 bij juf Evy. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag komen ze bij groep 3 erbij voor bijvoorbeeld bewegingsonderwijs, tekenen of wereldoriëntatie.

Leren = leuk!

Juf Bianca en juf Hester

Een kijkje in de andere groepen:

Kleutergroep

Groep 4-5